Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ισχυροί άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας


Για ενίσχυση ανέμων στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, Εύβοια και Δωδεκάνησα και για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα, την Κυριακή, προειδοποιεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Την Κυριακή στη Θράκη προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.

Στην περιοχή του Αιγαίου προβλέπεται τοπικά αυξημένη συννεφιά με ισχυρές βροχές που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπική συννεφιά στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανοιχτά τις πρωινές ώρες τοπικά μέχρι 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην περιοχή των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 και από τις απογευματινές ώρες 7 με 8 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 και από τις απογευματινές ώρες 7 με 8 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 και από τις απογευματινές ώρες 7 με 8 μποφόρ.

Να επισημάνουμε εδώ ότι από τις βραδινές ώρες υπάρχει μια πιθανότητα οι βόρειοι άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς, στα κεντρικά και ανατολικά τους 14 με 15 και στα δυτικά και νότια τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο ενημέρωσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνεται, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ συνοδευόμενοι από πιθανή καταιγίδα αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν ως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου