Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Παγκάλου - Γκάλοπ - χαστούκι για τον αντιπρόεδρο!


- "Κάνει κακό στην παράταξη", "αλλαζονικό ύφος και καθηγητική στάση", "δεν εκφράζει την κυβέρνηση"...
- Αυτά αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ επωνύμως και δημοσίως για τον αντιπρόεδρο
- Και γκάλοπ αποδοκιμασίας από τους πολίτες - 8 στους 10 επικρίνουν τη στάση του Θεόδωρου Πάγκαλου.
- Η απάντηση του ίδιου: "Λέω αλήθεια. Γιατί να σκύψω το κεφάλι;" 

Βόλες από τους πολίτες αλλά και μέσα από το ΠΑΣΟΚ δέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος ΠάγκαλοςΔέκα βουλευτές του κόμματος επικρίνουν ανοιχτά τη στάση και τα λεγόμενά του ενώ γκάλοπ που δημοσιεύονται στον Τύπο δείχνουν την οργή των πολιτών για το “μαζί τα φάγαμε” και τους “κοπρίτες του δημοσίου”.

Το Πρώτο Θέμα της Κυριακής δημοσιεύει τις δηλώσεις 10 υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Παγκάλου.

Πρώτο το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης ο οποίος αναφέρει: “Ο λαός δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται ούτε με λεκτικές υπερβολές και αφορισμούς ούτε κυρίως με κυβερνητικές πρακτικές που αποδυναμώνουν το μέτωπο της ενότητας της παράταξης. Αλλιώς θα μας επιστρέψει την ύβρη”.

Το επίσης ιστορικό στέλεχος Γ. Πρωτόπαπας λέει: “Δεν γίνεται να στρέφουμε τη μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Εγώ διαφωνώ. Αυτό το πράγμα δεν κανει καλό. Δεν βοηθά καθόλου το καράβι να πλεύσει”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης αναφέρει: “Με ενοχλούν οι δηλώσεις Παγκάλου και αξιολογώ ότι οι πολλές δηλώσεις και οι πολλές καταγγελίες δεν βοηθούν. Δεν συμβάλλει ο καταγγελτικός λόγος για να επιλύσουμε προβλήματα και όσο τον αποφεύγουμε τόσο το καλύτερο”.

Ο βουλευτής Πειραιά Δ. Καρύδης λέει: “Ενάμιση χρόνο τώρα η κυβέρνηση μας κάνει τεράστια προσπάθεια να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Στα πλαίσια αυτά χρειάζονται βαθιές αλλαγές στο δημόσιο τομέα. Αυτές πρέπει να γίνουν με ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους. Με το λεξιλόγιο αυτό διαφωνώ. Δημιουργεί διχασμό, πόλωση και κανει κακό στην παράταξή μας”.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρης αναφέρει: “Αν ο κ. Πάγκαλος ήταν ένας απλός πολιτικός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του. Ως αντιπρόεδος όμως με τις απόψεις του θα πρέπει να εκφράζει την κυβέρνηση. Σε τι χρησιμεύει ο αντιπρόεδρος τελικά; Θ αέπρεπε να παίζει έναν διακριτικό ρόλο για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Νομίζω ότι μόνο αυτό δεν κάνει”.

Ο βουλευτής της Β΄Αθηνών Λ. Μίχος σημειώνει: “Εχω μία στέρεη πεποίθηση ότι εφόσον ο κόσμος έχει δεχτεί να κάνει θυσίες χωρίς να αντιδρά δεν είναι λογικό να παίζουμε με τον πόνο του και να λοιδορούμε την προσπάθειά του. Το λιγότερο δεν είναι κομψό. Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτή την αλαζονική στάση και το καθηγητικό ύφος του αντιπροέδρου”.

Ο βουλευτής Άρτας Π. Στασινός λέει: “Επειδή υπήρξα ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος, διαφωνω με τους οριζόντιους χαρακτηρισμούς”.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Σ. Οικονόμου τονίζει: “Ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις για να περιγράψει τις προσωπικές του απόψεις, οι οποίες όμως δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος που περιγράφει. Δεν νομίζω ότι τέτοιες εκφράσεις βοηθούν την επίλυση των σημερινών προβλημάτων”.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Θ. Ρομπόπουλος σημείωνει: “Προσωπικά δεν νομίζω ότι κερδίζει τίποτα, ούτε ο Πάγκαλος ούτε το ΠΑΣΟΚ με τις εκφράσεις που θίγουν κάποιους ανθρώπους. Με κακούς χαρακτηρισμούς δεν θεωρώ οτι μπορούμε να πετύχουμε κάτι θετικό. Μάλλον το αντίθετο. Με την ύβρη δεν κανεις δουλειά. Αν θέλουμε να τους προτρέψουμε στην πρόοδο, η λύση δεν είναι να τους βρίζουμε”.

Τέλος ο βουλευτής Π. Κουρουμπλής λέει: “Αναγνωρίζω στον κ. Πάγκαλο μία σημαντική συμβολή τη δημόσια ζωή. Διαφωνώ όμως με αφορισμούς που εμπίπτουν επι των κεφαλών δικαίων και αδίκων”. 
Γκάλοπ - χαστούκι

Οργή των πολιτών δείχνει έρευνα της Alco για το Πρώτο Θέμα.Το 71% λένε ότι δεν συνάδει η συμπεριφορά του Θεόδωρου Πάγκαλου με το ύφος της διακυβέρνησης που θέλει να “περάσει” ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σχετικά με την περιβόητη φράση “μαζί τα φάγαμε” το 73% των πολιτών θεωρούν ότι είναι προσβλητική γι' αυτούς και το 21% λένε ότι η φράση αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  
Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό “κοπρίτες” για τους δημοσίους υπαλλήλους και “ζώα” για τους αναγνώστες εφημερίδας που δημοσίευσε απόσπασμα δημοσιας ομιλίας του (στην οποια μιλα για "διεφθαρμένους πολίτες" που διαφθείρουν τους πολιτικούς)  και αν οι φράσεις αυτές ταιριάζουν στο στόμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το 80% λένε ότι “δεν ταιριάζουν” και το 13% "δεν έχει πρόβλημα”.

Πάγκαλος: "Λέω αλήθεια. Γιατί να σκύψω το κεφάλι;"

Τι λέει όμως ο ίδιος ο Θεόδωρος Πάγκαλος; Σε δηλώσεις του στη Real News ο αντιπρόεδρος λέει ότι “δεν σκύβει το κεφάλι”. “Το ξέρω ότι έχω ιδιαιτερότητες. Ξέρω όμως επίσης ότι αυτά που λέω έχουν μεγάλη δόση αλήθειας. Γιατί λοιπόν πρέπει να σκύψω το κεφάλι;” αναφέρει. 

Όσο για την εσωκομματική αντιπολίτευση ο κ. Πάγκαλος εκτιμά ότι δεν εκπορεύεται από κέντρα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Εκτιμά ωστόσο ότι “πολλοί συνάδελφοί του μόλις ακούσουν ή δουν κάτι που ειναι δυσάρεστο για τους ψηφοφόρους σπεύδουν να υιοθετήσουν το ευχάριστο”. “Αυτό είναι όλο” σημειώνει.

Επίσης καταγγέλλει μεροληψία μερίδας του Τύπου εναντίον του. “Μου προκαλούν αλλεργία οι θεωρίες συνωμοσίας αλλά δεν μπορώ να μην το επισημάνω. Δύο εφημερίδες της αντιπολίτευσης ο “Ελεύθερος Τύπος” και η “Δημοκρατία” έγραψαν ότι αποδοκιμάστηκα τα Θεοφάνεια”. 

“Αυτά είναι ψέμματα. Πήγα με τα πόδια στο Κολωνάκι. Καθίσαμε στη “Λυκόβρυση” με παρέα. Μετά πήγα στα Καλύβια με τη γυναίκα μου και συζήτησα με κάποιον που είχε τρία πτυχία και δεν έβρισκε δουλειά. Καμία αποδοκιμασία. Που ήξεραν αυτοί όμως ότι εγώ πήγα στο Κολωνάκι και στα Καλύβια την ίδια ημέρα. Με παρακολουθούν;” αναρωτιέται.

Ο αντιπρόεδρος απορρίπτει ως ανοησίες τα σενάρια ότι ο Γ. Παπανδρέου τον κρατά στη θέση του για να μη στραφεί εναντίον του όπως είχε κάνει με τον Κ. Σημίτη. “Τον Σημίτη τον έβριζα γιατί σταμάτησε να εφαρμόζει το πρόγραμμά μας. Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται όλες μας οι δεσμεύσεις” λέει. “Με τον Γιώργο υπάρχει συναντίληψη και αλληλοσεβασμός” προσθέτει. “Πραγματικά και ας το καταλάβουν όλοι. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι στην κυβέρνηση, αρκεί η κυβέρνηση να κάνει όσα πρέπει” υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου