Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Καταιγίδες και πολλά χιόνια σε όλη τη χώρα – Δείτε τον καιρό αναλυτικά


Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα  στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. 

Ο καιρός σήμερα
Οι  πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο, οι βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νοτιας χωρας και οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 01 (-1) έως 8 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα το απόγευμα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα από το απόγευμα σταδιακά θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νοτια τοπικά 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη οπου τοπικά πιθανόν να είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 που σταδιακά θα στραφούν σε βορείους και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα οπου τοπικά θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 9 και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 7 με 9 που σταδιακά θα στραφούν σε βορείους και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βραδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τοπικά βορειοδυτικοί 4. Η θερμοκρασί θα κυμανθεί από 01 εως 06 βαθμούς κελσίου.

O καιρός αύριο
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιονια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8. Θερμοκρασία: σε πτώση.

Ο καιρός την Κυριακή 

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι στα δυτικά καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των περιοχών αυτών. Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε πτώση.

Ο καιρός την Δευτέρα
Στα ανατολικά και νοτια χωρα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιονια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χωρας. Στην υπόλοιπη χωρά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη Μακεδονία. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου