Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Παπουτσής: Όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου, θα το πάρουν


«Όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου θα το πάρουν, οι υπόλοιποι θα έχουν τα δίκαιά τους με τον τρόπο με τον οποίον προβλέπουν οι νόμοι»,  δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησής του με οργανώσεις μεταναστών το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Παπουτσής, ανέφερε  επίσης ότι «Όσοι έχουν δικαίωμα Διεθνούς Προστασίας θα την έχουν. Όλοι οι υπόλοιποι μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα θα έχουν τα δίκαιά τους και τη νομιμοποίηση τους με τον τρόπο τον οποίο προβλέπουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους. Για όλους τους υπόλοιπους και πάλι η Ελληνική Κυβέρνηση θα φροντίσει ούτως ώστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να βρούμε λύση και για τα δικά τους θέματα».
Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απηύθυνε έκκληση προς τους μετανάστες, τονίζοντας:
«Μην αποδεχτείτε τις προκλήσεις που ορισμένοι επιχειρούν να κάνουν αυτή την περίοδο. Αυτή την περίοδο είναι πολλοί εκείνοι που επιβουλεύονται τη θέση των μεταναστών στην Ελλάδα. Είναι πολλοί εκείνοι που επιβουλεύονται τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Γι' αυτό το λόγο απευθύνω έκκληση σε όλους, μείνετε μακριά και μην ακούτε τις φωνές εκείνων που επιχειρούν με κάθε τρόπο να εντάξουν τους μετανάστες σε κινήσεις βίας, σε κινήσεις έντασης που έχουν μόνο στόχο πολιτικά συμφέροντα και πολιτικές επιδιώξεις μακριά από τα συμφέροντα των μεταναστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου