Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Αίγυπτος στις φλόγες, συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας – Συγκλονιστικό βίντεο με εν ψυχρώ πυροβολισμό διαδηλωτή!


Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, η Αίγυπτος ζει στους ρυθμούς των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Τα επεισόδια και οι βίαιες συγκρούσεις δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και υδραντλίες για να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν, μετά την προσευχή, έξω από το φημισμένο τζαμί αλ-Αζάρ του Καΐρου, αλλά και στο κέντρο της Αλεξάνδρειας.


Στο Κάιρο, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς και φώναζαν συνθήματα κατά του 82χρονου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και του γιου του Γκαμάλ, ενώ στη Αλεξάνδρεια, συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές μετά τη συγκέντρωση περίπου 5.000 ανθρώπων σε τζαμί.

Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες στις σφαίρες από καουτσούκ και στα δακρυγόνα.

Διαδηλώσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου, μεταξύ των οποίων το Σουέζ, η Μανσούρα, τη Σαρκίγια και το Ασουάν στο Δέλτα του Νείλου.

Διαδηλωτές επιτίθενται σε όχημα της αστυνομίας με ό,τι βρίσκουν εύκαιρο - ΦΩΤΟ REUTERS
Δεκάδες συλλήψεις σημειώθηκαν. Μεταξύ των συλληφθέντων και τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι συλληφθέντες εργάζονται για τις εφημερίδες Figaro και Journal de Dimanche, για το φωτογραφικό πρακτορείο Sipa και για το περιοδικό Paris-Match.

Η ανησυχία για τους ξένους πολίτες που ζουν στις πόλεις της Αιγύπτου είναι έντονη. Ιδιαίτερα για τους Έλληνες, αφού η ελληνική κοινότητα στη χώρα είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ήδη, πάντως, υπάρχει σχέδιο για την απομάκρυνση των Ελλήνων από τη χώρα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ εφόσον χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου