Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Εκρυθμη κατάσταση στη Νομική

Διμοιρίες ΜΑΤ απέκλεισαν την οδό Σόλωνος, στο ύψος της Νομικής. Η κατάσταση είναι έκρυθμη, καθώς οι μετανάστες αποφάσισαν μετά από συνέλευση να παραμείνουν στο κτίριο, ενώ η πρυτανεία δηλώνει ότι δεν ελέγχει πλέον τις εξελίξεις


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Νομική Σχολή αυτή την ώρα, καθώς διμοιρίες ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την οδό Σόλωνος, πριν και μετά το κτίριο της Νομικής Σχολής και απαγορεύουν τη διέλευση πολιτών. Μάλιστα μετέβησαν στη Νομική και άνδρες της ΕΚΑΜ.
Πριν από λίγη ώρα και μετά από πολύωρη γενική συνέλευση, οι μετανάστες που βρίσκονται μέσα, αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν το κτίριο και να παραμείνουν στη Νομική Σχολή, μαζί με άγνωστο αριθμό μελών οργανώσεων που υποστήριξαν την κίνηση αυτή.
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης που παρενέβη και πρότεινε την μετεγκατάστασή τους σε κτίριο της οδού Πατησίων, διαμήνυσε πως δεν είναι σε θέση να ελέγξει πλέον την κατάσταση.
Έτσι θεωρείται πιθανό να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την εκκένωση του κτιρίου.
Από την πλευρά της, η Επιτροπή Αλληλεγγύης φάνηκε να εμμένει στην άποψή της ότι οι μετανάστες θα παραμείνουν στο κτίριο, ενώ ο επικεφαλής της επιτροπής φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: ""Αν θέλουν να χοντρύνουν το παιχνίδι, θα το χοντρύνουμε και εμείς".
Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη
Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή βρίσκεται σύσκεψη, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κρίσης με τους παράνομους μετανάστες που παραμένουν στο κτίριο της Νομικής.
Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου