Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τρεις προσλήψεις που δημιουργούν ερωτήματα


Ποιους έφερε στο δικό του γραφείο ο κύριος Πάγκαλος


Προκαλεί ερωτηματικά η άνεση με την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που τελευταία αναφέρθηκε σε «ρουσφέτια» και «κοπρίτες» του Δημόσιου, έκανε τρεις διορισμούς στο παρά πέντε των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών (μέσα σε 4 ημέρες έγιναν όλοι), όπου υποψήφια ήταν η σύζυγος του κ. Χριστοφάκη. 

Διορισμούς ανθρώπων που σύμφωνα με πληροφορίες οικογενειακά διατηρούν σχέσεις με την περιοχή ενδιαφέροντος της συζύγου του και που βάσει στοιχείων καμία σχέση δεν φαίνεται να έχουν με την αντιπροεδρία, τουλάχιστον ως προς το αντικείμενο και τις σπουδές τους. 

Πιο συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Πάγκαλος στις 8/10/2010 με αρ. πρωτοκόλλου 2796 διορίζει στο γραφείο του την κ. Φωτεινή Σιαφάκα. Θα περίμενε κανείς πως η εν λόγω κυρία θα είχε κάποιο διδακτορικό ή θα είχε σχέση με την διακυβέρνηση σε αντικείμενο τουλάχιστον σπουδών. Η κ. Σιαφάκα όμως όπως το έγγραφο του διορισμού της γράφει είναι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας. Τι δουλειά λοιπόν έχει μια καθηγήτρια ως μετακλητή υπάλληλος; Μάλλον θα έχει και γραμματειακές ικανότητες...

Μια δεύτερη τοποθέτηση στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβερνήσεων αφορά τον διορισμό στις 4/10/2010 με αρ. πρωτοκόλλου 2726 ως ειδικής συνεργάτη της αρχιτέκτονος κ. Άλκηστης Παρασκευής Ρόδη, η οποία κατέλαβε θέση Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με διδακτορικό δίπλωμα. Τι δουλειά όμως έχει στην εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης μια αρχιτέκτων; Σε κάθε περίπτωση σε ένα αμιγώς «πολιτικό γραφείο» όπως είναι αυτό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης η εν λόγω τοποθέτηση της κ. Ρόδη προκαλεί το ενδιαφέρον. 

Τέλος ο κ. Πάγκαλος τρεις ημέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 7/10/2010 τοποθέτησε τη δικηγόρο (χωρίς διδακτορικό δίπλωμα) κ. Γεωργία Γκέργκη σε θέση Ειδικού Συνεργάτη. Τώρα για ποιο λόγο τόσες εκατοντάδες δικηγόρων με διδακτορικά και διατριβές δε χωράνε στο μεγάλο γραφείο του αντιπροέδρου και βρήκε χώρο μια άγνωστη στον δικηγορικό κόσμο κι άνευ διδακτορικού δικηγόρος είναι ένα ερώτημα.

Ο κ. Πάγκαλος κατ’ εξαίρεση της εντολής που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε δώσει να μην υπάρξει κύμα προσλήψεων πριν τις δημοτικές εκλογές, έκανε τρεις χωρίς να υπολογίζει κόστος και συνέπειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου