Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κατεδάφιση του σπιτιού αιμομίκτη πατέρα στην Αυστρία

Την κατεδάφιση του σπιτιού του Αυστριακού, Γιόζεφ Φριτσλ, που κρατούσε επί δεκαετίες αιχμάλωτη την κόρη του και τα παιδιά που απέκτησε μαζί της, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Άμστετεν.


Ο Φριτσλ, καταδικάστηκε το Μάρτιο του 2009 σε ισόβια για τα εγκλήματά του, καθώς κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του και τη βίαζε επί 24 χρόνια στο κελάρι του σπιτιού της πόλης Άμστετεν, στη βόρεια Αυστρία. Στο διάστημα αυτό απέκτησε μαζί της επτά παιδιά.
Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός από τα παιδιά του, που γεννήθηκε και πέθανε στο υπόγειο του σπιτιού. Ο Φριτσλ έκαψε το πτώμα σε ένα φούρνο στην αυλή. Ακόμη κρίθηκε ένοχος για βιασμό, αιμομιξία και παράνομη κατακράτηση της κόρης του, Ελίζαμπεθ, που σήμερα είναι 40 χρονών, καθώς και των τριών από τα παιδιά που απέκτησε μαζί της.
Ο δήμαρχος Χέρμπερτ Κατσενγκρούμπερ δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές έχουν αποφασίσει να κατεδαφίσουν το κτίριο αλλά ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το πότε. "Θα προτιμούσα να το κάνουμε νύχτα", είπε, εξηγώντας ότι δεν θέλει η κατεδάφιση να γίνει θέαμα για τα μέσα ενημέρωσης.
Δικαστήριο, πρότεινε, πέρσι, την κατεδάφιση του κτιρίου, καθώς κρίθηκε ότι δε θα βρεθεί αγοραστής. Οι τελευταίοι ένοικοι του σπιτιού, έφυγαν τον Απρίλιο του 2008, όταν αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί μέσα σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου