Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Οι πιο βρώμικες αθλητικές αναμετρήσεις ever!

Μέσα στα χρόνια ο παγκόσμιος αθλητισμός έχει σπιλωθεί από δυνατές γροθιές, χτυπήματα kung-fu, και από πολύ, πολύ χειρότερα, όπως αυτή η λίστα από εντός και εκτός γηπέδου, βίαια περιστατικά, απεικονίζει.

Με 14 κίτρινες κάρτες και μία αποβολή, ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλου 2010 ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία, θα καταγραφεί ως ένας από τους πιο βρώμικους στην ιστορία -όχι μόνο επειδή ο Άγγλος διαιτητής Χάουαρντ Γουέμπ θα μπορούσε να είχε εύκολα αποβάλλει δύο Ολλανδούς μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο ο τελικός στη Νότια Αφρική δεν ήταν με τίποτα η πρώτη φορά που τα σπορ είχαν βρει μία φτηνή δικαιολογία για να ξεκινήσει μία γρονθοπατινάδα.



Η Μάχη του Σαντιάγκο

Ακόμα και οι σκληροτράχηλοι αστέρες του Ντον Ρέβι της περίφημης Λιντς Γιουνάιτεντ της δεκαετίας του 1970 θα μόρφαζαν με τις προκλήσεις που συνέβησαν όταν η Χιλή αντιμετώπισε την Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1962.

To πρώτο φάουλ έγινε μετά από μόλις 13 δευτερόλεπτα, ο Ιταλός Τζόρτζιο Φερίνι (φωτο) αποβλήθηκε στο 12ο λεπτό (συνοδευόμενος από μία ομάδα αστυνομικών), μία γροθιά Χιλιανού έσπασε τη μύτη του Ουμπέρτο Μάτσιο και ο Ιταλός Μάριο Ντέιβιντ κυνηγήθηκε εκτός γηπέδου όταν κατάφερε μία κουνγκ-φου κλωτσιά στο κεφάλι του Λίονελ Σάντσεζ (ο Σάντζεζ είχε ρίξει μία δεξιά μπουνιά στο σαγόνι του λίγα λεπτά νωρίτερα).

Η Χιλή τελικά κέρδισε 2-0, με τον σχολιαστή του BBC, Ντέιβιντ Κόλεμαν, να λέει πως ήταν «η πιο ηλίθια, απαίσια, ντροπιαστική και αηδιαστική επίδειξη ποδοσφαίρου, πιθανόν στην ιστορία του αθλήματος». Μέγας είσαι Κύριε!

LA Dodgers εναντίον San Francisco Giants

Οι catchers στο μπέιζμπολ έχουν δύο καθήκοντα: να πιάνουν με στυλ την μπάλα στον αέρα και να εκνευρίζουν τους αντίπαλους batters με οποιονδήποτε τρόπο.

Ωστόσο ο catcher των Los Angeles Dodgers, Τζόνι Ρόουζμπορο το παρατράβηξε όταν άρχισε να πετάει την μπάλα επικίνδυνα κοντά στο κεφάλι του Χουάν Μαρικάλ των San Francisco Giants στις 22 Αυγούστου του 1965.

Αφού έριξε πολλές επικίνδυνες μπάλες, ο Μαρικάλ χτύπησε τον Ρόουζμπορο τρεις φορές στο κεφάλι με το ρόπαλό του, προκαλώντας μία βαθιά σχισμή που χρειάστηκε 14 ράμματα. Μέσα σε δευτερόλεπτα οι πάγκοι άδειασαν και ένα σκληρή 15λεπτη μάχη ξεκίνησε.

Το αποτέλεσμα; Ο Μαρικάλ αποβλήθηκε, αποκλείστηκε για 10 αγώνες και του επεβλήθη πρόστιμο 1.750 δολάρια, ποσό τεράστιο για την εποχή. Περιέργως, σήμερα είναι οι καλύτεροι φίλοι με τον Ρόουμπορο!

Νάνσι Κέριγκαν και Τόνια Χάρντινγκ


Μπορεί να μοιάζει τόσο επικίνδυνο όσο η τέχνη του διπλώματος χαρτιού, όμως κάτω από τις πούλιες και τα σφιχτά χαμόγελα το γυναικείο πατινάζ είναι όσο πιο αδίστακτο μπορεί να γίνει. Αυτό αποδείχθηκε στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ του 1994 όταν ένας μυστηριώδης επιτιθέμενος έσπασε έναν μεταλλικό σωλήνα στα γόνατα της Νάνσι Κέριγκαν, ελπίδα της χώρας για την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από τους αγώνες μέσα στην αγωνία. 

Η αστυνομία γρήγορα ανακάλυψε πως η επίθεση ήταν σχεδιασμένη από τον πρώην άντρα της μεγαλύτερης αντιπάλου της, Τόνια Χάρντινγκ, που έγινε πρωταθλήτρια Αμερικής λόγω της απουσίας της Κέριγκαν. 

Για να αποδειχθεί πως όσοι κλέβουν τελικά δεν προκόβουν, η Κέριγκαν επανέκαμψε για να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1994 επτά εβδομάδες αργότερα, ενώ η Χάρντινγκ τερμάτισε μόλις όγδοη. Επίσης της αφαιρέθηκε ο αμερικάνικος τίτλος.


Μάικ Τάισον εναντίον Εβάντερ Χόλιφιλντ



Η ιστορία του μποξ έχει στιγματιστεί από στημένους αγώνες και εξωφρενικές απάτες. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί με την φρικιαστική επίθεσή του Μάικ Τάισον στον Εβάντερ Χόλιφιλντ κατά την διάρκεια του αγώνα τους για τον τίτλο του WBA το 1997. 

Εκνευρισμένος με τις γροθιές του, την κίνηση του και το συνεχές χτύπημα με το κεφάλι που εφάρμοζε ο Χόλιφιλντ, ο Τάισον, σε κοινή θέα χιλιάδων οπαδών στο MGM Grand στάδιο του Λας Βέγκας και εκατομμυρίων τηλεθεατών, υιοθέτησε την εξωφρενική τακτική να προσπαθήσει να δαγκώσει τα αυτιά του Χόλιφιλντ. 

Ο αγώνας πολύ γρήγορα εγκαταλείφθηκε και ο Τάισον, που αποβλήθηκε από τον διαιτητή Μιλς Λέιν, αργότερα υποστήριξε πως οι πληγές στα αυτιά του Χόλιφιλντ προκλήθηκαν από μπουνιές, αν και οι επαναλήψεις σε αργή κίνηση έδειξαν ξεκάθαρα τον Iron Mike να φτύνει την άκρη του αυτιού του Χόλιφιλντ στο ταπί. Ωραία πράγματα...

British Lions: H περιοδεία στη Νότια Αφρική το 1974



Έχουν υπάρξει χιλιάδες τσακωμοί στο ράγκμπι μέσα στα χρόνια, όμως λίγοι μπορούν να φτάσουν τον διαρκή πόλεμο φθοράς των British Lions στην περιοδεία τους στην Νότια Αφρική το 1974. 

Έχοντας να αντιμετωπίσουν ψυχωτικές νοτιοαφρικανικές ομάδες των επαρχιών της χώρας, που ήταν πεισμωμένες να σπάσουν τον τσαμπουκά στους παίκτες κλειδιά των «τουριστών», ο Ιρλανδός αρχηγός των Lions, Γουίλι Τζον ΜακΜπράιμπ επινόησε μία μοναδικά βίαιη λύση για να πολεμήσει τη φωτιά με τη φωτιά. 

Με το που δυσκόλευαν τα πράγματα, ο αρχηγός φώναζε «99» και τότε κάθε Λιοντάρι στο γήπεδο αμέσως χτυπούσε τον πιο κοντινό Νότιο Αφρικανό που μπορούσε να βρει. Και είχε αποτέλεσμα! Ο «τρομακτικός ανεμοστρόβιλος» του διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του ολοκληρώνοντας 22 αγώνες χωρίς ήττα, αποτελώντας έτσι την πρώτη ομάδα στην ιστορία που κέρδισε μία σειρά αγώνων στη Νότια Αφρική.



Ξύλο στο Παλάτι



Ίσως να μην υπάρχει μία πιο τρομακτική εικόνα στα σπορ από το να έχεις έναν δίμετρο μπασκεμπολίστα να ρίχνει μπουνιές στο κρανίο σου. Γι' αυτό σκεφτείτε τον οπαδό των Detroit Pistons που άθελά του «έφαγε» ένα δεξί κροσέ από τον «γίγαντα» των Indiana Pacers, Ρον Αρτέστ στις 19 Νοεμβρίου του 2004 στο γήπεδο Πάλας του Όμπορν Χιλς. 

Όλα συνέβησαν όταν πέταξαν από τις κερκίδες ένα κουτάκι μπύρας στον Αρτέστ. Χωρίς να χάσει χρόνο όρμηξε στο κοινό ψάχνοντας για εκδίκηση, προκαλώντας μαζικά επεισόδια, όπου αναμείχθηκαν οπαδοί, παίκτες, επίσημοι και άτομα ασφαλείας. Τριάντα λεπτά αργότερα ο Αρτέστ συνοδεύτηκε άρον άρον εκτός γηπέδου κάτω βροχή ιπτάμενων αντικειμένων. 

Τιμωρήθηκε με ποινή 86 αγωνιστικών, ενώ στον οπαδό των Pistons, Τζον Γκριν, που πέταξε το κουτάκι της μπύρας, απαγορεύτηκε δια βίου η είσοδος στα εντός έδρας ματς της ομάδας. Ο τρελός...


Η γρονθοπατινάδα στο Πιέστανι



Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, οι διεθνείς αγώνες χόκεϊ που περιλάμβαναν την υπέροχη «Κόκκινη Μηχανή» της Σοβιετικής Ένωσης, είχαν λάβει μία σχεδόν μυθική διάσταση. Ωστόσο η Καναδική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Juniors to 1987 στο Πιέστανι της Τσεχοσλοβακίας, δεν θα το άφηναν αυτό να τους επηρεάσει. Με τίποτα. 

Στη μέση του αγώνα, ένας καβγάς ξέσπασε ξαφνικά προκαλώντας ένα μαζικό... χαμό, από μπαστούνια, κράνη και μπουνιές, εμπλέκοντας κάθε παίκτη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκείνους που ήταν στους πάγκους. 

Η μάχη συνεχίστηκε για 20 λεπτά δίχως σταματημό, με τους τερματοφύλακες να εμπλέκονται και τους απεγνωσμένους επίσημους να σβήνουν τα φώτα με την ελπίδα πως θα σταματήσουν τον καβγά. Όταν η σκόνη καταλάγιασε και οι δύο ομάδες αποβλήθηκαν από τον αγώνα.

Dallas Cowboys εναντίον Tennessee Titans



Οι παίκτες του αμερικάνικου ποδοσφαίρου μπορούν να μπουν στο γήπεδο φορώντας περισσότερες βάτες και από ένα εργοστάσιο καναπέδων, ωστόσο αυτό δεν βοήθησε τον κεντρικό των Dallas Cowboys, Άντρε Γκούροντ όταν συνάντησε την οργή του αμυντικού των Tennesse Titans, Άλμπερτ Χέινσγουόρθ την 1η Οκτωβρίου του 2006. 

Σε μία κίνηση που άξιζε να συμπεριληφθεί σε κάθε χολιγουντιανή ταινία δράσης, ο αμυντικός των Titans αντέδρασε στο γκολ των Dallas με το πετάξει το κράνος του Γκούροντ και να τον πατήσει στο κεφάλι με τα καρφιά των παπουτσιών του, προκαλώντας μία πληγή που χρειάστηκε 30 ράμματα. 

Το απίστευτο είναι πως όταν οι διαιτητές σφύριξαν στον Χέινσγουόρθ μία ποινή 15 γιάρδων για αντιαθλητικό παίξιμο, εκείνος διαμαρτυρήθηκε πετώντας το κράνος του στο γκαζόν. Τότε αποβλήθηκε και αποκλείστηκε για πέντε αγώνες χωρίς πρόστιμο. Παλαβός...


H Μάχη του Μπομπονέρα



Οι νοτιοαμερικανοί παίκτες του ποδοσφαίρου, είναι διάσημοι για τις μαγικές τους ικανότητες, ωστόσο στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 1971, η αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπόκα Τζιούνιορς και την Σπόρτινγκ Κριστάλ έθεσε αντίστοιχα εντυπωσιακά στάνταρ για την αλητεία. 

Με τέσσερα λεπτά για να λήξει ο αγώνας, ο μη καταλογισμός ενός πέναλτι βρήκε τον αρχηγό της Μπόκα Τζούνιορς, Ρούμπεν Σούν να επιτίθεται στον αμυντικό της Κρίσταλ Χοσέ Γκαλιάρντο, που απάντησε με μία ιπτάμενη κλωτσιά που κόστισε στον Σούν επτά ράμματα. 

Ο τελικός απολογισμός βρήκε 19 παίκτες να ανταλλάσσουν μπουνιές, με τον παίκτη της Κρίσταλ, Φερνάντο Μελλάν να ραγίζει το κρανίο του. Και οι 19 παίκτες αποβλήθηκαν, με μόνο τους τερματοφύλακες και τον Περουβιανό αμυντικό της Μπόκα, Χούλιο Μελέντεζ να αποφεύγουν την κόκκινη κάρτα.


Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας 2004



Οι σούπερ σταρ των αγώνων δεν χρειάζεται να καταλήξουν στη βία για να σπιλώσουν το καλό όνομα του αθλήματός τους. Μιλώντας με στατιστικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας 2004 ήταν οι περισσότερο μπερδεμένοι με υποθέσεις ντοπαρίσματος στην ιστορία. 

Τα ναρκωτικά επισκίασαν τις διαδικασίες πριν η Ολυμπιακή φλόγα προλάβει καν ανάψει στο στάδιο, όταν οι δύο καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας, ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς την παραμονή ενός ξαφνικού αντιντόπινγκ κοντρόλ. 

Μέχρι να σβήσει η φλόγα 16 ημέρες αργότερα, ένα σύνολο 24 αθλητών που έκαναν χρήση ναρκωτικών αποκαλύφθηκαν, ανάμεσά τους και τρεις χρυσοί ολυμπιονίκες. 

Αυτό ήταν αποτέλεσμα κυρίως των αυξημένων τεστ, όμως όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ: «Έχεις 10.500 αθλητές στο Ολυμπιακό χωριό. Δεν έχεις 10.500 αγίους!».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου