Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

H Ελληνική κυβέρνηση στη Χάγη για την σφαγή του Διστόμου με απόφαση Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός στο μνημείο των εκτελεσθέντων ΦΩΤΟ EUROKINISII

- Με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού η κυβέρνηση στο πλευρό των Διστομιτών
- Το ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
- Τι σημαίνει η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση

Εκπλήσσοντας τους πάντες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε από το υπουργικό συμβούλιο και ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους οτι η ελληνική κυβέρνηση στις 14 Ιανουαρίου θα παρίσταται στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, στο πλευρό των Διστομιτών.

Την ημέρα εκείνη εκπνέει η προθεσμία για να κάνει παράσταση το ελληνικό κράτος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου έχει προσφύγει η γερμανική κυβέρνηση για να ακυρώσει απόφαση των ιταλικών δικαστηρίων, με την οποία οι προσφεύγοντες συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου είχαν ουσιαστικά κερδίσει και ήταν εν εξελίξει η κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στο ιταλικό έδαφος.

Πρόκειται για έναν δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με πρωτοβουλία του αείμνηστου νομάρχη Βοιωτίας, Γιάννη Σταμούλη.

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, είχε εκφράσει στη Βουλή την κατ’ αρχήν πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει ως ενεργός παραστάτης στη δίκη της Χάγης.

Για τον λόγο αυτό μελέτησαν εδώ και καιρό όλες τις παραμέτρους οι κύριοι Δρούτσας, Παμπούκης, Βενιζέλος και Καστανίδης.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται οτι είτε η κυβέρνηση Παπανδρέου επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την υπόθεση αυτή ως ένα μοχλό πίεσης ενόψει και της Συνόδου Κορυφής είτε απλά για να μην παραγραφούν οι αξιώσεις της Ελλάδας.newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου