Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

35.000 νέες θέσεις εργασίας στο Ελληνικό

Περίπου 35.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Invest in Greece, στην οποία επίσης παρέστη ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, ανέφερε πως η αξιοποίηση μπορεί να αποτελέσει την πύλη για προσέλκυση και άλλων επενδύσεων στη χώρα.
Ο κ. Παμπούκης πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει τη δική της πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης και «δεν θα πάει πίσω από τη γραμμή της», η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων ,ότι θα δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προϋποθέσεις που τίθενται από κυβερνητικής πλευράς για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είναι ότι το Δημόσιο θα συμμετέχει στην εκμετάλλευση ,αλλά όχι στη χρηματοδότηση του πρότζεκτ.
Επίσης, δεν έχει αποφασιστεί αν το έργο θα προχωρήσει με διαγωνισμό ή με διακρατική συμφωνία. Ακόμη, θα αξιοποιηθούν όσα Ολυμπιακά ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή και ταιριάζουν με τις προδιαγραφές του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, με βάση το master plan του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο.
Σκοπός είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ίδρυσης της Ελληνικό ΑΕ εντός 6-7 μηνών, στην οποία θα μεταφερθεί η ιδιοκτησία και τα δικαιώματα διαχείρισης της έκτασης από τους επιμέρους φορείς του Δημοσίου.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι δεν αποκλείεται ακόμη και η πιθανότητα να    διενεργηθεί δημοψήφισμα για τον τρόπο αξιοποίησης του Ελληνικού, ενώ για τις κινήσεις της κυβέρνησης και τις επαφές με το Κατάρ, θα υπάρξει ενημέρωση τόσο της Βουλής όσο και των πολιτικών αρχηγών.
Ο Χάρης Παμπούκης επανέλαβε ότι το Κατάρ έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για το έργο και ότι οι συζητήσεις προχωρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου