Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Στις 122.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά και μικροί επιχειρηματίες, καθώς λόγω της οικονομικής ύφεσης αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Στις 122.000 ανέρχονται οι οικιακοί καταναλωτές και μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες που έχουν οφειλές στην επιχείρηση για περισσότερους από έξι μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί παρουσίασαν το 2010 «τρομακτική» αύξηση 35,5%. Οικογένειες και μικροί «μαγαζάτορες» καθυστερούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ το 2,1% έχει ανεξόφλητους λογαριασμούς πάνω από μισό χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των καθυστερούμενων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να έχει ανέβει το 2010 στα 385 εκατ. ευρώ. Οι αντίστοιχες οφειλές το 2009 ήταν 284 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά αφορούν ουσιαστικά τους πελάτες χαμηλής τάσης.
Εξάλλου, πηγές αναφέρουν ότι στη ΔΕΗ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί και, για την ακρίβεια, εκείνοι που έχουν να πληρωθούν για διάστημα μεγαλύτερο από έξι μήνες, αντιπροσωπεύουν πια το 6% του συνόλου των λογαριασμών. Το συνολικό ύψος είναι 21 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πελατών που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιστοιχεί στο 2,1% του συνόλου των πελατών. Αν υποτεθεί ότι αυτοί της χαμηλής τάσης, είτε οικιακοί καταναλωτές είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι 5,8 εκατ., τότε σημαίνει πως περίπου 122.000 είναι εκείνοι που αφήνουν για περισσότερους από έξι μήνες τους λογαριασμούς τους απλήρωτους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου