Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Σκυτάλη παίρνουν οι Αλγερινοί

Σειρά απεργιών που ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα στην Αλγερία με κινητοποιήσεις του παραϊατρικού προσωπικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτούν αυξήσεις των μισθών τους θα κλιμακώσουν τα προβλήματα στη χώρα αφού και η αντιπολίτευση πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο Αλγέρι με αίτημα "την απομάκρυνση του παρόντος συστήματος".

Το συνδικάτο του παραϊατρικού προσωπικού κάλεσε τους εργαζόμενους σε κλινικές και νοσοκομεία σε διήμερη απεργία από αύριο Τρίτη για να ασκηθούν πιέσεις στο υπουργείο Υγείας.

Στην Αλγερία λειτουργούν 300 γενικά νοσοκομεία, 13 πανεπιστημιακά νοσοκομειακά κέντρα και 1200 πολυκλινικές.

Παράλληλα και το εκπαιδευτικό προσωπικό από την πλευρά του προετοιμάζεται για απεργία στις 14 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα την αύξηση μισθών.

Από την πλευρά τους οι άνεργοι θα κάνουν στις 6 Φεβρουαρίου συγκένρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους .

Από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε σήμερα ότι απαγορεύονται όλες οι πορείες στο Αλγέρι για λόγους ασφαλείας.

Οι διαδηλώσεις στους δρόμους έχουν απαγορευτεί στο Αλγέρι από τον Ιούνιο του 2001 όταν μια πορεία εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση και στη συνέχεια σε αιματηρή σύγκρουση με οκτώ νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου