Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ


Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα οι συρμοί του μετρό λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΑΜΕΛ ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θα περιφρουρηθεί από τους ίδιους του εργαζόμενους και ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό δεν πρόκειται να κινηθούν.
Λεωφορεία και τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο σήμερα και αύριο, ενώ για την Παρασκευή οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ., προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση στους.
Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Νέα κόμιστρα ταξί
Για τις μετακινήσεις προς και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό ή αφετηρία εντός του δακτυλίου της Αθήνας, τίθενται σε ισχύ, από σήμερα, νέα κόμιστρα στα ταξί, με απόφαση του υπουργείου Υποδομών.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, καθορίζεται στο ποσό των 35 ευρώ για τις ώρες 05.00 - 24.00 (μονή ταρίφα) και 50 ευρώ για τις ώρες 00.00 - 05.00 (διπλή ταρίφα). Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ το δικαίωμα εκκίνησης (πτώση σημαίας), τα πρόσθετα του αεροδρομίου και των αποσκευών και τα διόδια της Αττικής Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου