Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Alter: “Κλείνει” μέχρι να καταβληθούν οι μισθοί;


Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία μέχρι τις 24 Μαρτίου, κατέθεσαν πριν από λίγο στην ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι του Alter.
Την ημερομηνία αυτή έχει ορίσει ο μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος του σταθμού κ. Κώστας Γιαννίκος, ως τελευταία προθεσμία για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους!
Το μήνυμα που στέλνουν οι δημοσιογράφοι του Alter με την απόφασή τους αυτή είναι "πληρώστε μας για να ξαναβγεί πρόγραμμα στον αέρα"! Απομένει να μάθουμε αύριο, αν η απόφαση τους θα γίνει δεκτή από την ΕΣΗΕΑ ή όχι.
Παράλληλα οι τεχνικοί του σταθμού έχουν ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών για επισχέσεις εργασίας. Κανένας από όσους εργάζονται στον σταθμό δεν είναι πλέον διατεθειμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή, μόνο και μόνο για να παίζουν στον αέρα οι πληρωμένες διαφημίσεις!
Το ερώτημα είναι πόσο θα επηρεάσει μία τέτοια απόφαση τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν θετικά, χωρίς όμως να ανακοινώνεται κάτι συγκεκριμένο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι, ακόμη και αν η συμφωνία κλείσει σήμερα αυτό δεν σημαίνει ότι θα πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι! Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες τυπικές διαδικασίες -διάλυση του παρόντος Δ.Σ. και ορισμός νέου, έγκριση της συμφωνίας από τις τράπεζες κλπ-, οι οποίες είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δύσκολα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ημέρα-δέσμευση του κ. Κώστα Γιαννίκου.
Την ανασφάλεια των εργαζομένων ενισχύει και το γεγονός ότι η πλευρά του μεγαλομετόχου κ. Γιώργου Κουρή, ουδέποτε δεσμεύτηκε στους ίδιους για καταβολή μισθών στις 24 Μαρτίου, αφού προφανώς γνώριζε ότι δεν θα ήταν συνεπής.
Σ στη σημερινή συνέλευση πάντως υπήρξε μία ανακοίνωση που προφανώς η ΕΣΗΕΑ κρατούσε για... έκπληξη, αφου όπως είπε ο εκπρόσωπός της "ο Γιώργος Κουρής επικοινώνησε με την Ενωση Συντακτών την προηγούμενη εβδομάδα και μας διαβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κανονικά και τα δεδουλευμένα θα πληρωθούν στις 24 Μαρτίου"! Το αξιοσημείωτο είναι ότι ποτέ κανένας δημσοιογράφος του Alter δεν ενημερώθηκε για την δέσμευση αυτή!
"Κλειστό" μέχρι τις 24 Μαρτίου λοιπόν το Alter και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν εκείνη την ημέρα τα δεδουλευμένα, όπως έχει διαβεβαιώσει ο κ. Γιαννίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου