Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Βρέφος πέθανε λόγω της διατροφής που επέβαλαν οι χορτοφάγοι γονείς

Ζευγάρι χορτοφάγων δικάζεται σήμερα στη βόρεια Γαλλία, με την κατηγορία ότι προκάλεσε το θάνατο της 11 μηνών κόρης του, λόγω της διατροφής που ακολουθούσε και την οποία επέβαλε και στο βρέφος.Το μωρό, ονόματι Λουίζ, έχασε τη ζωή του στις 25 Μαρτίου του 2008 στο σπίτι τους και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, είχε βάρος 5,7 κιλά έναντι οκτώ που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη στην ηλικία αυτή. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας που τότε ήταν 37 ετών.

Η νεκροψία έδειξε έλλειψη στις βιταμίνες Α και Β12, η οποία , σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και φέρεται «να οφείλεται σε διατροφική ανισορροπία». Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα της πόλης στην οποία διεξάγεται η δίκη, «το πρόβλημα της έλλειψης βιταμίνης Β12 μπορεί να έχει σχέση με τη διατροφή της μητέρας».

Οι γονείς υιοθέτησαν αυτή τη διατροφή από τη στιγμή που είδαν μια «εκπομπή στην τηλεόραση για τη μεταφορά των ζώων στα σφαγεία», εξηγεί ο δικηγόρος της μητέρας. Οι γονείς της Λουίζ έχουν και μια μεγαλύτερη κόρη, ηλικίας 13 ετών σήμερα, που δεν παρουσίαζε παρόμοιες ελλείψεις στον οργανισμό της εκείνη την εποχή.

Οι γονείς, ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι στη συμβατική ιατρική, προτιμούσαν να φροντίζουν τα παιδιά τους με δικά τους μέσα και με συμβουλές που αντλούσαν από τα βιβλία. «Κατά την επίσκεψη στο γιατρό, όταν η Λουίζ ήταν εννέα μηνών, οι γονείς δεν ακολούθησαν τη συμβουλή του που τούς είπε ότι η μικρούλα πρέπει να νοσηλευθεί καθώς είχε προσβληθεί από βρογχίτιδα και έχανε βάρος», σύμφωνα με τον δικογόρο. «Προτιμούσαν συνταγές με κατάπλασμα από άργιλο ή φύλλα λάχανου, σύμφωνα με όσα διάβαζαν στα βιβλία», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Οι γονείς που παραμένουν χορτοφάγοι «έχουν πλήρη συνείδηση του λάθους τους», υπογράμμισε ο δικηγόρος του πατέρα. Η δικαστική απόφαση αναμένεται την Παρασκευή, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι γονείς του βρέφους κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 30 ετών.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου