Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Ώρα της ΓΗΣ …. η ώρα του Μαλάκα


Καταρχάς, μια σύντομη “μηχανολογική” εκτίμηση:
Ενεργειακά μιλώντας, αν κλείσουμε μαζικά τα φώτα για μία ώρα νομίζω ότι περισσότερο επιβαρύνουμε το περιβάλλον παρά το οφελούμε.
Αυτό γιατί το δίκτυο μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα σε μικροαλλαγές της ζήτησης ενέργειας αλλά μεγάλες αλλαγές (έστω και προβλέψιμες) είναι δύσκολο να “απορροφηθούν” απ’ το δίκτυο χωρίς σημαντικές περενέργειες και απώλειες (σκεφτείτε ότι μια μεγάλη μονάδα της ΔΕΗ μπορεί να χρειάζεται ακόμα και 2-3 μέρες για να τεθεί από το μηδέν σε πλήρη ισχύ).
Άρα γιατί γίνεται αυτή η κίνηση; Το λένε και οι διοργανωτές της: Για συμβολικούς λόγους. Θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα.
Ποιό το μήνυμα και σε ποιούς απευθύνεται;
Προφανώς θέλουν να πουν στους “υπεύθυνους” (βλ. κυβερνήσεις κλπ) ότι νοιάζονται για το περιβάλλον και απαιτούν από αυτούς να νοιαστούν επίσης.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ;
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;
Η δικιά μου εκτίμηση;
Greenwash (googlαρέ το αν δε ξέρεις τί σημαίνει).
Προσπαθούν απλά (όπως πολλά προϊόντα σήμερα) να σε πείσουν για τον “και καλά” οικολογικό τους χαρακτήρα όταν στην πραγματικότητα…….. Άσε, δε θες να ξέρεις τί κάνουν στην πραγματικότητα. Ή μπορεί κ να τα ξέρεις ήδη, δεν είναι αυτό το νόημα του post.
Αν λοιπόν νοιάζεσαι για το περιβάλλον, δε με νοιάζει αν θα σβήσεις τα φώτα σου για μια ώρα,με νοιάζει να τα σβήνεις πάντα όταν δε τα χρειάζεσαι. Το καλοκαίρι να αρκείσαι στον ανεμιστήρα και όχι στα 30000 btu του αρκουδίσιου σου. Το καλοκαίρι να κοιμάσαι με ανοιχτά παράθυρα και ανεμιστήρα και όχι με το αρκουδίσιο στους 15 βαθμούς και κουβέρτα γιατί κρυώνεις. Και όταν ΠΡΕΠΕΙ ντε και καλά να χρησιμοποιήσεις το αρκουδίσιο, τουλάχιστον έχε λίγη κοινή λογική. Όπως λέω και στη μάνα μου (που κοιμάται με ανοιχτό αρκουδίσιο και ανοιχτή πόρτα) “Θα σταματήσω να κλείνω την πόρτα σου τα βράδυα τη μέρα που θα καταφέρεις να μαγειρέψεις με τον φούρνο ανοιχτό.”
Αν θες και άλλες συμβουλές, ο τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) είναι γεμάτος από άρθρα του στυλ “10 απλοί τρόποι να σώσεις το περιβάλλον” κλπ. Σίγουρα μπορείς να βρεις κάποια.
Φρόντισε λοιπόν να σβήσεις τα φώτα για μια ώρα και να μη κάνεις όλα τα υπόλοιπα. Θα είσαι ακόμα πιο υποκριτής από τις κυβερνήσεις που συμμετέχουν στο “Earth Hour”.
ΥΓ. Για παράδειγμα, πέρσυ έτυχε να ‘μαι σε μια καφετέρια την “Ώρα της Γης” και σβήσαν τα φώτα για να αποδείξουν πόσο οικολόγοι είναι. Η τηλεόραση όμως έμεινε ανοιχτή γτ είχε αγώνα…….
Εύγε..

“Ώρα της Γης 2011″‎, η μεγάλη απάτη! ΟΧΙ στην υποκρισία! OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους!

(αναδημοσιεύει ο/η BlackMediterraneanPirate από τη sibilla κι ένα σωρό άλλα blogs & sites)

“Ώρα της Γης 2011″‎, η μεγάλη απάτη!

ΟΧΙ στην υποκρισία!

Tο Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30,ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν.
Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους, είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι!

Ο πλανήτης θα σωθεί όταν…
πληρώσουν και τιμωρηθούν οι κλέφτες του μόχθου,
αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε ζητήματα οικολογίας:
Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου