Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ανησυχία για τη νέα γρίπη

Ένας άνδρας με βεβαρημένο ιστορικό έχασε τη ζωή του από τη νέα γρίπη. Δυναμική επιστροφή του H1N1 τον φετινό χειμώνα. Απεβίωσε την Παρασκευή, 14χρονο κορίτσι. Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα και στο Ρέθυμνο.


Ένας 56χρονος, που έπασχε από την νέα γρίπη, άφησε την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Ο άτυχος άνδρας, είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 16 του μηνός. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό .
Στην ΜΕΘ νοσηλεύονται επίσης άλλοι δύο Λαρισαίοι με νέα γρίπη ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις για άλλα δύο περιστατικά που κατά τους γιατρούς με βάση την συμπτωματολογία θεωρούνται "ύποπτα".
Την Παρασκευή ένα 14χρονο κορίτσι, που νοσηλευόταν με αναπνευστική λοίμωξη στο Παίδων, έχασε τη μάχη με το θάνατο.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες 34 άτομα έχουν νοσηλευθεί στην εντατική και πέντε κατέληξαν.
Το ανησυχητικό είναι ότι φέτος ο ιός δείχνει να "προτιμά" υγιείς ανθρώπους, καθώς ένας στους τρεις από αυτούς που νοσηλεύθηκαν δεν έπασχαν από άλλο νόσημα.
Νέο κρούσμα στο Ρέθυμνο
Και δεύτερος ασθενής , που έχει προσβληθεί από τον Η1Ν1 νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα στο νομό σε διάστημα λίγων ημερών .
Πρόκειται για μια 50χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με έντονα τα στοιχεία της γρίπης, υψηλό πυρετό, δύσπνοια και κόπωση. Εισήχθη στην Πνευμονολογική κλινική και οι εξετάσεις της εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ , το οποίο επιβεβαίωσε τελικά ότι πρόκειται για τον ιό Η1Ν1.
Η ασθενής, η υγεία της οποίας εξελίσσεται ικανοποιητικά, νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο απομονωμένο δωμάτιο.
Την ίδια ώρα συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, με μηχανική υποστήριξη σε σοβαρή κατάσταση και ο δεύτερος ασθενής , που είναι ένας 55χρονος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου